Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Eva Billstedt utsedd till professor

  [2017-08-30] Gillbergcentrum gratulerar Eva Billstedt som enligt beslut av rektor har befordrats till professor i psykologi med inriktning mot barn- och ungdomspsykiatri.

 • Ny studie tillbakavisar att antidepressiva läkemedel inte fungerar

  [2017-08-28] Den uppmärksammade teorin om att antidepressiva läkemedel är medicinskt verkningslösa avfärdas nu i en studie vid Sahlgrenska akademin. I en artikel publicerad i Molecular Psychiatry punkteras resonemanget om att det är psykologi som ligger bakom medicinernas antidepressiva effekt.

 • Ny metod främjar ögonkontakt med autistiska barn

  [2017-05-26] En ny metod utvecklad vid Göteborgs universitet har positiva effekter i behandling av barn med autism. Det visas i en avhandling från Göteborgs universitet där den här metoden jämförts med andra.

 • Stödåtgärder avgörande vid avhopp från kriminella gäng

  [2017-05-17] Att bli pappa är ofta ett godtagbart skäl för att lämna ett kriminellt gäng och börja leva ett Svensson-liv. Men för att avhoppsprocessen ska lyckas krävs genomtänkta stödåtgärder från flera håll i samhället.

 • Kortisolöverskott slår hårt mot naturlig DNA-process och psykisk hälsa

  [2017-03-28] Höga halter av stresshormonet kortisol i kroppen påverkar viktiga DNA-processer och ökar risken för långvarig psykisk ohälsa. Sambanden framkommer i en studie från Sahlgrenska akademin på patienter med Cushing's syndrom, men fynden öppnar också för ny hantering av andra stressrelaterade tillstånd som ångest, depression och posttraumatisk stress.

Fler nyheter

Twitter - Celams Tweets

Sociala medier

CELAM:


 
 

Henrik Anckarsäter:

 

Twitter - Favorit Tweets

Sidansvarig: Stefan Axelsson|Sidan uppdaterades: 2017-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?