Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny metod främjar ögonkontakt med autistiska barn

  [2017-05-26] En ny metod utvecklad vid Göteborgs universitet har positiva effekter i behandling av barn med autism. Det visas i en avhandling från Göteborgs universitet där den här metoden jämförts med andra.

 • Stödåtgärder avgörande vid avhopp från kriminella gäng

  [2017-05-17] Att bli pappa är ofta ett godtagbart skäl för att lämna ett kriminellt gäng och börja leva ett Svensson-liv. Men för att avhoppsprocessen ska lyckas krävs genomtänkta stödåtgärder från flera håll i samhället.

 • Kortisolöverskott slår hårt mot naturlig DNA-process och psykisk hälsa

  [2017-03-28] Höga halter av stresshormonet kortisol i kroppen påverkar viktiga DNA-processer och ökar risken för långvarig psykisk ohälsa. Sambanden framkommer i en studie från Sahlgrenska akademin på patienter med Cushing's syndrom, men fynden öppnar också för ny hantering av andra stressrelaterade tillstånd som ångest, depression och posttraumatisk stress.

 • Känslor och objektivitet i rättssalen

  [2017-02-07] Rättvisan är blind och besluten är strikt objektiva. Så ser idealbilden ut av hur rättsväsendet skall fungera. Men det finns en annan sida av saken; de känslor som alla inblandade har, exempelvis domare och åklagare, och den emotionella information som oftast inhämtas i tysthet Åsa Wettergren fortsätter sina studier om känslor och känslohantering i domstolar. Nu skall Åsa och hennes kollegor även studera emotioner i hovrätterna.

 • Bestående autistiska drag hos kvinnor med anorexi

  [2017-02-07] Kvinnor med anorexi uppvisar tydliga autistiska drag, även sedan ätstörningen klingat av och de uppnått normalvikt, visar forskning vid Sahlgrenska akademin. Likheterna mellan anorexi och autism hos kvinnor syns också i den del av hjärnan som styr den sociala förmågan.

Fler nyheter

Twitter - Celams Tweets

Kalender

Till kalendern

Sociala medier

CELAM:


 
 

Henrik Anckarsäter:

 

Twitter - Favorit Tweets

Sidansvarig: Stefan Axelsson|Sidan uppdaterades: 2017-01-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?